Relatiecoaching

Twee bomen die symbool staan voor relatiecoaching

"Mijn missie als relatiecoach is om mijn cliënten te versterken in hun krachten en talenten!"

Werken met partners die elkaar pijnlijk kwijtgeraakt zijn en worstelen om hun verbondenheid weer te herstellen, is een uiterst boeiend en uitdagend proces tijdens de relatie coaching. Daarom is het vaak hartverwarmend om daaraan een bijdrage te kunnen leveren als relatiecoach. 

Relatiecoaching

Alle relaties variëren van zeer succesvolle tot ongelukkige relaties. Je relatie is uit evenwicht. Waardoor pijn en boosheid het voortouw kunnen nemen. Jullie raken verstrikt in patronen van miscommunicatie, negativiteit en onbegrip. Waardoor onderliggende verlangens en behoeftes niet goed geuit worden. De verbinding is kwijt en je weet niet meer hoe je op je partner moet reageren.

In mijn werk als relatiecoach maak mensen bewust van de dynamiek en de communicatie  tussen betrokkenen en laat ik zien hoe dit praktisch kan worden verbeterd. Zelfs de meest disfunctionele huwelijken weer kunnen opbloeien door de juiste combinatie van kennis, inzicht, aandacht, kracht en de wil om verder te kijken dan iemands gedrag. Ook bieden wij specialistische relatiecoaching aan stellen of partners met ADHD/ADD en relatiecoaching voor partners met autisme

Relatiecoach

Het doel van relatiecoaching is om inzicht te bieden in de dynamiek van de relatie en de communicatie tussen de betrokkenen te verbeteren. We starten met het creëren van een veilige neutrale omgeving waarin we open reflecteren. Op basis van verschillende gesprekstechnieken en opdrachten helpen we mensen om beter te begrijpen hoe hun gedrag, emoties en overtuigingen van invloed zijn op de relatie en hoe ze effectiever kunnen communiceren en samenwerken.

Waar kan relatiecoaching bij helpen?

Relatiecoaching kan helpen bij verschillende uitdagingen, zoals:
  • communicatieproblemen
  • conflicten
  • ontrouw
  • onbalans in de relatie
  • verlies van intimiteit
  • veranderingen in levensfases
  • omgaan met verschillende waarden en doelen

Het is belangrijk op te merken dat relatiecoaching niet bedoeld is als vervanging voor therapie bij ernstige psychische problemen of bij relationele situaties die onveilig zijn.

Door middel van relatiecoaching kunnen betrokkenen nieuwe perspectieven krijgen, sterker worden in hun communicatie en conflictoplossing, en uiteindelijk een gezondere en bevredigende relatie opbouwen. Het is een proces dat inzet en toewijding vereist van alle betrokkenen, maar het kan waardevolle resultaten opleveren voor degenen die bereid zijn om aan hun relatie te werken.

Relatiecoaching bij ADHD, ADD of Autisme

In mijn werk als AD(H)D en autisme specialist kijk ik in het bijzonder naar de impact van AD(H)D/ ASS op huwelijken en relaties en wat blijkt dat deze huwelijken vaak stranden op de misverstanden en problemen die door kenmerken van AD(H)D / ASS worden veroorzaakt.
Mijn cliënten zeggen vaak van hun omgeving te horen: ‘’Waarom ga je niet scheiden’’, “Dit houdt je niet vol” of “Ik was allang weggegaan”. Dit benadrukt hoe moeilijk deze relaties kunnen zijn. Toch betekent dit niet dat mensen met AD(H)D / ASS geen goede partners kunnen zijn. In deze relaties worden beide partners het slachtoffer van een combinatie van deze symptomen en hun wederzijdse reactie op die symptomen.

Meer weten over specialistisch relatiecoaching?

Relatiecoaching bij ADHD of ADD

Relatiecoaching bij Autisme (ASS)

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)​

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.