ADHD & ADD Coach Groningen

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Als je leeft met ADHD of ADD kan het moeilijk zijn om je te focussen op dagelijkse taken. Een specialistische ADHD en ADD coach in Groningen en omgeving kan hulp bieden. De coaching is erop gericht om je te helpen bij het managen van deze symptomen en het bereiken van je doelen. Woon je in Groningen en omgeving neem dan vrijblijvend contact op of plan een gratis adviesgesprek.

Wat is persoonlijke ADHD of ADD coaching?

Persoonlijke ADHD of ADD coaching is een vorm van coaching die gericht is op mensen met ADHD en/of ADD. Het doel is om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om zo meer grip te krijgen op je dagelijks leven. Een persoonlijke AD(H)D coach werkt een-op-een om zo jou behoeften te begrijpen en een plan op te stellen om je te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en strategieën die je nodig hebt. Geen enkele persoon met ADHD of ADD is het zelfde en is elke coachingstraject ook anders. 

Voordelen van een adhd coach

Ontdek wat AD(H)D coaching voor jou kan betekenen

AD(H)D-coaching richt zich op het aanleren van specifieke vaardigheden en strategieën om beter om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met ADHD en ADD. Hoewel de specifieke vaardigheden kunnen variëren afhankelijk van de behoeften van elke persoon, zijn hier enkele voorbeelden van vaardigheden die vaak worden aangeleerd door AD(H)D-coaching:

Organisatievaardigheden

Het ontwikkelen van vaardigheden om taken en verantwoordelijkheden te plannen, prioriteiten te stellen en een efficiënt systeem voor het beheren van taken op te zetten. Dit omvat het leren van technieken zoals het gebruik van agenda’s, to-do-lijsten en herinneringen.

Tijdsbeheer

Het ontwikkelen van strategieën om de tijd effectief te beheren, deadlines te halen en de neiging tot uitstelgedrag te verminderen. Dit kan onder meer het instellen van realistische doelen, het plannen van taken in kleinere stappen en het gebruik van time-managementtechnieken om de productiviteit te verhogen.

Aandachts- en concentratievaardigheden

Het aanleren van technieken om de aandacht te richten, afleidingen te verminderen en de concentratie te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van specifieke concentratieoefeningen, mindfulness-technieken en het creëren van een optimale werkomgeving omvatten.

Emotionele regulatie

Het ontwikkelen van vaardigheden om emoties te herkennen, ermee om te gaan en impulsieve reacties te verminderen. Dit omvat het aanleren van technieken voor stressbeheersing, het vergroten van de emotionele veerkracht en het bevorderen van zelfregulatie.

Sociale vaardigheden

Het verbeteren van sociale interacties en relaties door middel van communicatievaardigheden, het lezen van non-verbale signalen, empathie en het begrijpen van sociale normen en grenzen.

Zelfbeeld en zelfvertrouwen

Het opbouwen van een positief zelfbeeld en het vergroten van zelfvertrouwen door het identificeren en benutten van sterke punten, het omgaan met negatieve gedachten en het ontwikkelen van zelfacceptatie.

Persoonlijke ADHD of ADD Coaching bij jou thuis

ADHD-coaching of ADD-coaching is doorgaans gericht op het individu en richt zich op de specifieke behoeften en doelen van elke persoon. Door het aanleren van deze vaardigheden kunnen mensen met ADHD en ADD beter functioneren in verschillende aspecten van hun leven, zoals werk, school, relaties en persoonlijke groei.

ADHD behandeling op alle levensgebieden

Autisme begeleiding op alle levensgebieden

We begeleiden mensen met ADHD en ADD over de breedte van alle dagelijkse zaken. Omdat ADHD en ADD impact hebben op alle levens gebieden is onze AD(H)D coaching hier op afgestemd. Alles wordt behandeld en alles is bespreekbaar, denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als werk, studie, hobby’s, contact met ouders en familie, vriendschappen, relaties of intimiteit. Samen zorgen we ervoor dat je een beter balans krijgt in inspanning en ontspanning. 

Talebi coaching is erop gericht mensen met ADHD en ADD in Groningen te begeleiden en de juiste tools en ondersteuning te bieden zodat ze succesvol kunnen zijn in het dagelijks leven. Onze begeleider is gericht je te helpen bij het begrijpen van ADHD en ADD, en te begeleiden hoe je de uitdagingen die je tegenkomt kunt overwinnen zodat je je doelen kunt bereiken.

Stuur ons een berichtje

Persoonlijke AD(H)D coaching is een waardevolle tool voor individuen met ADHD en ADD die op zoek zijn naar manieren om hun dagelijks leven te verbeteren zonder medicatie. Het kan je helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om uitdagingen aan te gaan, je persoonlijke groei te bevorderen en je gezondheid en welzijn te verbeteren. Als je benieuwd bent wat persoonlijke AD(H)D coaching voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op. Samen kunnen we werken aan het ontwikkelen van een plan dat past bij jouw unieke behoeftes en doelen.

Veelgestelde vragen

Ja, ADHD (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) zijn te behandelen. Hoewel ADHD en ADD  chronische aandoening zijn en niet volledig kan worden genezen, kunnen de symptomen worden beheerd en kunnen mensen met ADHD en ADD een gezond en productief leven leiden.

Het tarief voor individuele coaching is €85 per uur en €105 per uur voor relatiecoaching. De individuele coaching kan in veel gevallen (deels) worden vergoed vanuit de gemeente. 

Vergoeding vanuit het PGB kan worden aangevraagd voor AD(H)D coaching. De begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het bedrag dat wordt vergoed verschilt per gemeente.

Lees hoe je PGB kunt aanvragen voor coaching.

AD(H)D-coaching richt zich op het aanleren van specifieke vaardigheden en strategieën om beter om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met ADHD en ADD. Hoewel de specifieke vaardigheden kunnen variëren afhankelijk van de behoeften van elke persoon, zijn hier enkele voorbeelden van vaardigheden die vaak worden aangeleerd door AD(H)D-coaching:

  1. Organisatievaardigheden: Het ontwikkelen van vaardigheden om taken en verantwoordelijkheden te plannen, prioriteiten te stellen en een efficiënt systeem voor het beheren van taken op te zetten. Dit omvat het leren van technieken zoals het gebruik van agenda’s, to-do-lijsten en herinneringen.

  2. Tijdsbeheer: Het ontwikkelen van strategieën om de tijd effectief te beheren, deadlines te halen en de neiging tot uitstelgedrag te verminderen. Dit kan onder meer het instellen van realistische doelen, het plannen van taken in kleinere stappen en het gebruik van time-managementtechnieken om de productiviteit te verhogen.

  3. Aandachts- en concentratievaardigheden: Het aanleren van technieken om de aandacht te richten, afleidingen te verminderen en de concentratie te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van specifieke concentratieoefeningen, mindfulness-technieken en het creëren van een optimale werkomgeving omvatten.

  4. Emotionele regulatie: Het ontwikkelen van vaardigheden om emoties te herkennen, ermee om te gaan en impulsieve reacties te verminderen. Dit omvat het aanleren van technieken voor stressbeheersing, het vergroten van de emotionele veerkracht en het bevorderen van zelfregulatie.

  5. Sociale vaardigheden: Het verbeteren van sociale interacties en relaties door middel van communicatievaardigheden, het lezen van non-verbale signalen, empathie en het begrijpen van sociale normen en grenzen.

  6. Zelfbeeld en zelfvertrouwen: Het opbouwen van een positief zelfbeeld en het vergroten van zelfvertrouwen door het identificeren en benutten van sterke punten, het omgaan met negatieve gedachten en het ontwikkelen van zelfacceptatie.

AD(H)D-coaching is doorgaans gericht op het individu en richt zich op de specifieke behoeften en doelen van elke persoon. Door het aanleren van deze vaardigheden kunnen mensen met ADHD en ADD beter functioneren in verschillende aspecten van hun leven, zoals werk, school, relaties en persoonlijke groei.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan persoonlijke AD(H)D coaching.

  • Ten eerste kan helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën die je kunnen helpen bij het navigeren van je dagelijks leven. Deze vaardigheden kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van organisatie en planning, waardoor het gemakkelijker wordt om taken te voltooien en georganiseerd te blijven.
  • Ten tweede kan persoonlijke ADHD of ADD coaching de persoonlijke groei van een individu met ADHD of ADD bevorderen. Door te leren omgaan met uitdagingen en hindernissen in het dagelijks leven, kan een individu met ADHD of ADD meer zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen. Dit kan hen helpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen en bij het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn en zelfacceptatie.
  • Ten derde kan persoonlijke AD(H)D coaching ook leiden tot een betere gezondheid en welzijn. Wanneer individuen met ADHD of ADD beter in staat zijn om hun dagelijks leven te navigeren, kan dit stress en angst verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere slaap en een verbeterde algehele gezondheid.

Met een AD(H)D coach in Groningen leer je omgaan met de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met ADHD of ADD. De coach richt zich op het aanleren van praktische vaardigheden en strategieën om te helpen bij het navigeren door het leven, bijvoorbeeld door het leren van vaardigheden, het verbeteren van communicatie of het aanpassen van jouw omgeving. Door het aanleren van deze vaardigheden kan je je zelfverzekerder en meer in controle voelen over je leven, en gemakkelijker omgaan met dagelijkse situaties.

Een standaard coach is vaak getraind om mensen te begeleiden op een breed scala aan gebieden, zoals persoonlijke ontwikkeling, carrièreontwikkeling, gezondheid en welzijn, enzovoort. Een gespecialiseerde AD(H)D coach heeft daarentegen specifieke training en expertise in het begeleiden van mensen met AD(H)D en begrijpt de unieke uitdagingen en behoeften die mensen met ADHD of ADD kunnen hebben. Hierdoor kan een gespecialiseerde AD(H)D coach veel betere afgestemde coaching bieden en specifieke strategieën en vaardigheden aanleren die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met ADHD en ADD.

Als persoonlijke AD(H)D-coach werk ik een-op-een met personen om de individuele behoeften te begrijpen en een plan op te stellen om te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en strategieën die nodig kunnen zijn. Als coach kan ik naar je luisteren, met je meedenken, je uitdagen, vragen stellen, inzichten vergroten, tools aanreiken, je een steuntje in de rug geven om zo een stap verder te zetten in de richting van je doel.

Daarnaast kan persoonlijke ADHD of ADD coaching ook gericht zijn op het omgaan met emotionele uitdagingen en het ontwikkelen van zelfbewustzijn en zelfacceptatie. Het doel is om je te helpen om zo volledige potentieel te bereiken en meer zelfvertrouwen te krijgen in je dagelijkse leven. Naast persoonlijke coaching is  ADHD en ADD Relatiecoaching ook mogelijk.

Onze werkwijze voor cliënten in Groningen is gebaseerd op een holistische en persoonlijke benadering van coaching. We beginnen met het begrijpen van jouw situatie en behoeften, en werken vervolgens samen met jou om een op maat gemaakt coachingplan op te stellen. Tijdens de coaching-sessies zullen we je ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in je persoonlijke en professionele leven.

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.