ADHD bij Vrouwen

ADHD bij vrouwen

ADHD komt bij meisjes en volwassen vrouwen evenveel voor als bij jongens en mannen, maar vrouwen worden vaak pas op latere leeftijd gediagnosticeerd omdat hun symptomen anders kunnen zijn dan die van mannen. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ADHD bij vrouwen, zoals genetica, omgevingsfactoren en hormonale veranderingen.

Kenmerken van ADHD bij vrouwen

  • ADHD-symptomen bij vrouwen kunnen anders zijn dan die bij mannen. Vrouwen kunnen meer last hebben van innerlijke onrust en moeite hebben met plannen en organiseren. Daarnaast kunnen vrouwen met ADHD vaak last hebben van:
  • Stemmingswisselingen
  • Angst
  • Slaapproblemen.

Deze symptomen kunnen het dagelijks leven van vrouwen beïnvloeden en het kan moeilijk zijn om er zelfstandig mee om te gaan. 

Diagnose en behandeling van ADHD bij vrouwen

Het kan een uitdaging zijn om ADHD bij meisjes te diagnosticeren, omdat hun symptomen soms anders zijn dan die van jongens. Maar wanneer de diagnose is gesteld, kan ADHD coaching een effectieve behandelingsoptie zijn. Een adhd coach kan helpen bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op de specifieke symptomen en behoeften van de vrouw. Dit kan helpen om symptomen te verminderen en een betere kwaliteit van leven te bereiken.

ADHD bij vrouwen

De impact van ADHD op het leven van vrouwen

ADHD kan een aanzienlijke impact hebben op het leven van vrouwen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Vrouwen kunnen moeite hebben met het bijhouden van afspraken, het voltooien van taken en het plannen van hun dag. Dit kan leiden tot stress, angst en vermoeidheid.

Mythes en misvattingen

Er zijn veel mythes en misvattingen over ADHD bij vrouwen, zoals dat het alleen bij kinderen voorkomt of dat het een teken is van luiheid. Het is belangrijk om deze misvattingen te begrijpen en te weten dat ADHD een echt en serieus gezondheidsprobleem is.

Hormonale invloeden

Hormonale veranderingen kunnen van invloed zijn op de symptomen van ADHD. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de menstruatiecyclus of tijdens de menopauze het geval zijn. Hierdoor kunnen ADHD-symptomen bij meisjes kunnen anders zijn dan bij jongens. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld meer last hebben van innerlijke onrust, moeite hebben met plannen en organiseren en moeite hebben met het beheren van hun emoties. 

ADHD Coaching voor Vrouwen

Het is belangrijk dat vrouwen begrijpen dat ze niet alleen zijn en dat er hulp beschikbaar is. ADHD coaching kan vrouwen helpen bij het begrijpen en identificeren van hun specifieke uitdagingen. Het is belangrijk om bewustzijn en begrip te creëren voor ADHD bij vrouwen, omdat het vaak onopgemerkt blijft en de impact op het dagelijks leven van vrouwen kan hebben. Een ADHD coach kan helpen bij het identificeren van persoonlijke triggers en het ontwikkelen van effectieve coping-strategieën.

Heb je vragen of loop je vast? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.