Autisme Coach Groningen

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Als je op zoek bent naar een autisme coach in de provincie Groningen, ben je bij ons aan het juiste adres. Talebi biedt specialistische autisme coaching en begeleiding in Groningen en omgeving. Al meer dan 13 jaar bieden we begeleid aan mensen met autisme. De coaching is erop gericht om je te helpen bij het begrijpen van autisme en grip te krijgen op je leven. Woon je in Groningen en omgeving neem dan vrijblijvend contact op of plan een gratis adviesgesprek.

Autisme coach in Groningen en omgeving

Als autisme specialist in Groningen bieden we ondersteuning aan iedereen die gediagnosticeerd is met autisme. Hoofdzakelijk richten we ons op jongeren en volwassenen en bieden specialistische autisme begeleiding en ondersteuning die is afgestemd op de individuele behoeften van elke persoon.

Autisme begeleiding in Groningen

Het doel van onze autisme coach in Groningen is om mensen met autisme te ondersteunen bij het begrijpen van hun valkuilen en het bieden van handvaten en tools om vaardigheden te ontwikkelen om hiermee om te gaan. Als autisme coach helpen we je bij het begrijpen van je autisme en leren we hoe je effectief kunt communiceren, relaties kunt opbouwen en je leven kunt organiseren op een manier die voor jou werkt.

Autisme coaching bij jou thuis

Onze autisme begeleiding vindt plaats bij jouw thuis in je eigen omgeving. Dit maakt de coaching laagdrempeliger en hierdoor kan de omgeving waar de problemen voorkomen worden meegenomen in de coaching. Bovendien voelen de meeste personen zich thuis meer op hun gemak.

Autisme behandeling op alle levensgebieden

Autisme begeleiding op alle levensgebieden

We begeleiden mensen met autisme over de breedte van alle dagelijkse zaken. Omdat autisme impact heeft op alle levens gebieden is onze autisme coaching hier op afgestemd. Alles wordt behandeld en alles is bespreekbaar, denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als werk, studie, hobby’s, contact met ouders en familie, vriendschappen, relaties of intimiteit. Samen zorgen we ervoor dat je een beter balans krijgt in inspanning en ontspanning. 

Talebi coaching is erop gericht mensen met autisme in Groningen te begeleiden en de juiste tools en ondersteuning te bieden zodat ze succesvol kunnen zijn in het dagelijks leven. Onze autisme begeleider is gericht je te helpen bij het begrijpen van autisme, en te begeleiden hoe je de uitdagingen die je tegenkomt kunt overwinnen zodat je je doelen kunt bereiken.

Vaardigheden die het leven overzichtelijker maken

Een ander groot voordeel van autisme coaching is dat het ook ondersteuning biedt voor familieleden en vrienden. Naast het werken met jou om jouw specifieke uitdagingen te overwinnen, helpt de coach ook bij het aanleren van technieken en vaardigheden aan je ouders, partner of andere dierbaren om beter te begrijpen hoe ze jou kunnen ondersteunen en betrokken blijven bij jouw persoonlijke groei.

Door middel van autisme coaching kan je niet alleen een beter begrip krijgen van jezelf en de wereld om je heen, maar ook verbetering in vele aspecten van jouw leven zoals:
 • Het aanleren van sociale vaardigheden en communicatie, waardoor je bijvoorbeeld betere relaties kunt opbouwen.
 • Aanpassen van je omgeving, waardoor je beter om kunt gaan met veranderingen en stress.
 • Verbeteren van je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, waardoor je een meer vervullend en gelukkig leven kunt leiden.
Talebi autisme coach groningen leert vaardigheden die het leven overzichtelijker maken

Veelgestelde vragen

Het tarief voor individuele coaching is €85 per uur en €105 per uur voor relatiecoaching. De coaching kan in veel gevallen (deels) worden vergoed vanuit de gemeente. 

Vergoeding vanuit het PGB kan worden aangevraagd voor autisme coaching. De begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het bedrag dat wordt vergoed verschilt per gemeente.

Lees hoe je PGB kunt aanvragen voor coaching.

Ja, autisme kan worden behandeld met verschillende interventies en therapieën die gericht zijn op het verbeteren van sociale vaardigheden, communicatie en gedragspatronen. Vroege interventie en een multidisciplinaire aanpak zijn vaak effectief bij het helpen van mensen met autisme om hun potentieel te bereiken.

Autisme coaching kan een breed scala aan vaardigheden aanleren, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon met autisme. Enkele voorbeelden van vaardigheden die kunnen worden aangeleerd zijn:

 • Aangeven van grenzen
 • Omgaan met overweldigende situaties
 • Ontwikkelen van sociale vaardigheden
 • Communicatievaardigheden verbeteren
 • Zelfzorg-vaardigheden ontwikkelen
 • Structuur aanbrengen in dagelijkse routine

Een autismecoach biedt ondersteuning bij alle levensgebieden en is gericht op het verkrijgen van een nieuw perspectief en het  aanleren van nieuwe vaardigheden.

 1. Een autisme begeleider helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën die hen kunnen helpen bij het navigeren van de wereld om hen heen. Deze vaardigheden kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van communicatie en sociale interacties. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verbeterde kwaliteit van leven en meer zelfvertrouwen.
 2. Persoonlijke autisme begeleiding kan de persoonlijke groei van een individu met autisme bevorderen. Door te leren omgaan met uitdagingen en hindernissen in het dagelijks leven, kan een individu met autisme meer zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen. Dit kan hen helpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen en bij het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn en zelfacceptatie.
 3. Een ander voordeel van autisme coaching is dat het kan helpen bij het verbeteren van relaties. Familieleden en vrienden van mensen met autisme kunnen soms moeite hebben met het begrijpen van de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Zo kan het voor de persoon met autisme moeilijk zijn om te communiceren wat zij nodig hebben of wat hun zorgen zijn. Onze autisme coach in Groningen kan helpen bij het verbeteren van deze relaties door te helpen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, het uitleggen van de specifieke uitdagingen die autisme met zich meebrengt en het bieden van praktische oplossingen voor dagelijkse situaties. Lees meer over autisme relatiecoaching.
 4. Persoonlijke autisme coaching kan leiden tot een betere gezondheid en welzijn. Wanneer individuen met autisme beter in staat zijn om hun dagelijks leven te navigeren, kan dit stress en angst verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere slaap en een verbeterde algehele gezondheid.

Met een autisme coach in Groningen leer je omgaan met de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met autisme. De coach richt zich op het aanleren van praktische vaardigheden en strategieën om te helpen bij het navigeren door het leven, bijvoorbeeld door het leren van sociale vaardigheden, het verbeteren van communicatie of het aanpassen van jouw omgeving. Door het aanleren van deze vaardigheden kan je je zelfverzekerder en meer in controle voelen over je leven, en gemakkelijker omgaan met dagelijkse situaties.

Een standaard coach is vaak getraind om mensen te begeleiden op een breed scala aan gebieden, zoals persoonlijke ontwikkeling, carrièreontwikkeling, gezondheid en welzijn, enzovoort. Een gespecialiseerde autisme coach heeft daarentegen specifieke training en expertise in het begeleiden van mensen met autisme en begrijpt de unieke uitdagingen en behoeften die mensen met autisme kunnen hebben. Hierdoor kan een gespecialiseerde autisme coach beter afgestemde coaching bieden en specifieke strategieën en vaardigheden aanleren die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met autisme.

Als je geïnteresseerd bent in autisme coaching in Groningen, beginnen we met een intakegesprek om je situatie en behoeften te begrijpen. Op basis hiervan stellen we een op maat gemaakt coachingplan op dat is afgestemd op jouw doelen en behoeften. We werken vervolgens met jou om dit plan uit te voeren en je te ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en strategieën die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Onze werkwijze voor cliënten in Groningen is gebaseerd op een holistische en persoonlijke benadering van coaching. We beginnen met het begrijpen van jouw situatie en behoeften, en werken vervolgens samen met jou om een op maat gemaakt coachingplan op te stellen. Tijdens de coaching-sessies zullen we je ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in je persoonlijke en professionele leven.

Meer informatie over autisme coaching in Groningen?

Autisme kan uitdagingen met zich meebrengen voor de persoon met autisme en hun naasten. Autisme coaching van Talebi in Groningen kan helpen om beter te begrijpen en te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Het biedt talloze voordelen, waaronder het begrijpen van de diagnose, het bieden van begeleiding bij dagelijkse uitdagingen, en het verbeteren van relaties. Neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.