ADHD & ADD Relatiecoaching

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

ADHD en ADD zijn neurologische aandoeningen die invloed kunnen hebben op verschillende aspecten van het leven, waaronder relaties. Mensen met ADHD of ADD kunnen moeite hebben met communicatie, het organiseren van hun tijd en het reguleren van emoties, wat kan leiden tot problemen in hun relaties. In onze relatiecoaching richten we ons op de stellen waarvan een of beide partners ADHD of ADD heeft om uitdagingen te bespreken en de relatie te verbeteren.

Wat is ADHD en ADD?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) zijn neurologische aandoeningen die invloed hebben op de aandacht en het concentratievermogen. Mensen met ADHD of ADD hebben vaak moeite met het focussen van hun aandacht en kunnen snel afgeleid worden door prikkels uit hun omgeving. Mensen met ADHD hebben daarnaast vaak hyperactiviteit en impulsiviteit als symptomen.

Hoe kan ADHD of ADD invloed hebben op relaties?

Mensen met ADHD of ADD kunnen problemen ervaren in hun relaties door verschillende symptomen van de aandoeningen. Hieronder zijn enkele voorbeelden van hoe ADHD of ADD invloed kan hebben op relaties:

  • Moeite met communicatie: Mensen met ADHD of ADD kunnen moeite hebben met het volgen van een gesprek en kunnen snel afgeleid worden door andere prikkels. Dit kan leiden tot miscommunicatie en onbegrip in de relatie.
  • Organisatieproblemen: Mensen met ADHD of ADD kunnen moeite hebben met het organiseren van hun tijd en kunnen daardoor afspraken vergeten of te laat komen. Dit kan tot frustratie leiden bij de partner.
  • Impulsiviteit: Mensen met ADHD hebben vaak last van impulsiviteit en kunnen daardoor ondoordachte beslissingen nemen die nadelige gevolgen hebben voor de relatie.
  • Emotionele regulatie: Mensen met ADHD of ADD kunnen moeite hebben met het reguleren van hun emoties, wat kan leiden tot stemmingswisselingen en conflictsituaties in de relatie.

Hoe kan relatiecoaching helpen?

Relatiecoaching kan helpen bij het aanpakken van problemen in de relatie die te maken hebben met ADHD of ADD. We kunnen kan ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van vaardigheden om de symptomen van ADHD of ADD te beheersen en de communicatie in de relatie te verbeteren. Hieronder zijn enkele manieren waarop relatiecoaching kan helpen:

  • Begrip en acceptatie: Een relatiecoach kan helpen om begrip en acceptatie te ontwikkelen voor de symptomen van ADHD of ADD. Dit kan helpen om misverstanden en frustraties in de relatie te verminderen.
  • Communicatievaardigheden: Een relatiecoach kan helpen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden die specifiek gericht zijn op de symptomen van ADHD of ADD. Hierbij kan gedacht worden aan het verbeteren van luistervaardigheden en het leren van technieken om de aandacht te richten tijdens een gesprek.
  • Structuur en planning: Een relatiecoach kan helpen bij het ontwikkelen van structuren en planningen om de organisatieproblemen te verminderen en afspraken te onthouden. Hierbij kan gedacht worden aan het maken van to-do-lijsten en het gebruik van digitale agenda’s.
  • Emotionele regulatie: We kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om de emoties beter te reguleren. 

Het is belangrijk om te benadrukken dat relatiecoaching niet alleen gericht is op de persoon met ADHD of ADD, maar op beide partners in de relatie. Het doel van relatiecoaching is om de communicatie en de relatie in het algemeen te verbeteren.

ADHD / ADD relatiecoaching aan huis

Relatiecoaching kan helpen bij het verbeteren van relaties waarin een of beide partners ADHD of ADD hebben. We kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om de symptomen van ADHD of ADD te beheersen en de communicatie in de relatie te verbeteren. Het is belangrijk om te beseffen dat relatiecoaching niet alleen gericht is op de persoon met ADHD of ADD, maar op beide partners in de relatie. Door middel van relatiecoaching kunnen partners leren omgaan met de symptomen van ADHD of ADD en hun relatie versterken. 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op of plan een gratis kennismaking.

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.