PGB Aanvragen Voor Coaching

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Als je bent gediagnostiseerd met ADHD, ADD of Autisme (ASS) en behoefte hebt aan coaching, dan kan het soms lastig zijn om de kosten daarvan te dekken. Gelukkig is het mogelijk om coaching te vergoeden vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Een PGB is een geldbedrag waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Het kan gaan om verschillende soorten zorg, waaronder ook coaching.

Het aanvragen van een PGB kan soms best ingewikkeld zijn. Daarom kunnen wij je helpen bij de aanvraag ervan. We kijken samen met jou welke zorg je nodig hebt en hoeveel geld daarvoor nodig is. Vervolgens helpen we je bij het invullen van het aanvraagformulier en het opstellen van een zorgplan.

Hoe een PGB aanvragen voor coaching?

Als je ADHD, ADD of autisme(ASS) heeft en baat zou hebben bij een professionele begeleiding om je leven gemakkelijker te maken, dan kun je een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen. Met een PGB kun je zelf een autisme coach kiezen die past bij je behoeften en je voorkeuren. Bij je gemeente kun je een aanvraag indienen om een PGB te krijgen voor coaching. Hiervoor moet een persoonlijk plan worden ingediend, waarin wordt beschreven welke ondersteuning je nodig hebt en waarom. Uiteraard helpen we je bij het opstellen hiervan.

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een PGB voor autisme coaching?

Een van de voordelen van het aanvragen van een PGB voor coaching is dat je meer controle hebt over wie je begeleidt en hoe je wordt begeleid. Je kunt zelf een coach kiezen die gespecialiseerd is en past bij je specifieke behoeften en voorkeuren. Samen met je coach kun je bepalen welke doelen je wilt bereiken. Daarnaast biedt een PGB meer flexibiliteit dan andere vormen van hulp, omdat je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je ondersteuning krijgt.

Welke stappen moet ik nemen om een PGB aan te vragen voor ADHD, ADD of autisme coaching?

Om een PGB aan te vragen voor coaching moet je een persoonlijk plan indienen bij je gemeente. In dit plan beschrijven we welke ondersteuning je nodig hebt en waarom, en hoe we deze ondersteuning organiseren. Nadat het plan is ingediend, zal er een gesprek plaatsvinden met de gemeente om te bepalen of je in aanmerking komt voor een PGB en hoe hoog de financiële ondersteuning zal zijn.

Hoeveel financiële ondersteuning kan ik krijgen met een PGB?

De hoogte van de financiële ondersteuning die je kunt krijgen met een PGB voor coaching is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je persoonlijke situatie en de vorm en frequentie van de coaching die je wenst. Je kunt bij de gemeente navragen hoe hoog de financiële ondersteuning maximaal kan zijn en hoe dit berekend wordt.

Stuur ons een berichtje

Persoonlijke coaching kan een waardevolle tool zijn voor individuen met ADHD, ADD of Autisme die op zoek zijn naar manieren om hun dagellijkse leven te verbeteren. Het kan hen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om uitdagingen aan te gaan, hun persoonlijke groei te bevorderen en hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent in persoonlijke coaching, neem dan vrijblijvend contact op.

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.