Vormen van Autisme

Vormen van autisme

Autisme is een neurologische ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op het vermogen van een persoon om te communiceren, sociale interacties aan te gaan en zich aan te passen aan veranderingen. Er zijn verschillende vormen van autisme die variëren in ernst en symptomen. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende vormen van autisme:

Klassiek autisme

Klassiek autisme wordt vaak gekenmerkt door een vertraagde taalontwikkeling en problemen met sociale interacties. Mensen met klassiek autisme hebben vaak moeite met het begrijpen van non-verbale signalen zoals gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Autisme coaching kan mensen met klassiek autisme helpen om beter te communiceren en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Een autisme coach kan ook helpen bij het ontwikkelen van coping-strategieën om om te gaan met de moeilijkheden die gepaard gaan met klassiek autisme.

Syndroom van Asperger

Het syndroom van Asperger wordt gekenmerkt door een normale of hoge intelligentie, maar problemen met sociale interacties en communicatie. Mensen met het syndroom van Asperger hebben vaak beperkte interesses en kunnen zich obsessief richten op specifieke onderwerpen. Autisme coaching kan mensen met het syndroom van Asperger helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten van hun begrip van non-verbale communicatie. Autisme begeleiding kan ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om de interesses van mensen met het syndroom van Asperger te gebruiken als een manier om te integreren in de samenleving.

Desintegratiestoornis van de kinderleeftijd

Desintegratiestoornis van de kinderleeftijd, ook bekend als Heller-syndroom, is een zeldzame vorm van autisme die meestal optreedt na de leeftijd van twee jaar. Kinderen met desintegratiestoornis van de kinderleeftijd vertonen vaak normale ontwikkeling in de eerste twee jaar van hun leven, maar beginnen dan tekenen van autisme te vertonen, zoals verlies van taal en sociale vaardigheden. Autisme hulp kan belangrijk zijn voor kinderen met desintegratiestoornis van de kinderleeftijd, omdat zij vaak intensieve begeleiding en ondersteuning nodig hebben bij het terugkrijgen van hun vaardigheden.

Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified (PDD-NOS)

PDD-NOS is een diagnose die wordt gegeven aan mensen die symptomen van autisme vertonen, maar niet volledig voldoen aan de criteria voor andere autisme-spectrumstoornissen. Mensen met PDD-NOS kunnen een breed scala aan symptomen vertonen, waaronder problemen met communicatie, sociale interacties en gedrag. Autisme coaching kan mensen met PDD-NOS helpen bij het verbeteren van hun communicatie- en sociale vaardigheden en bij het omgaan met hun specifieke gedragsproblemen.

Geef een reactie

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

Mededeling

In verband met zwangerschapsverlof zal ik vanaf oktober 2024 niet werkzaam zijn.
Aanmelden kan nog steeds
De coaching zal weer starten vanaf februari 2025.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.
Mededeling: In verband met zwangerschapsverlof zal ik vanaf oktober 2024 niet werkzaam zijn.
Aanmelden kan nog steeds de coaching zal weer starten vanaf februari 2025.​
This is default text for notification bar