Autismecoach Stadskanaal

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Autisme Coaching Stadskanaal

Als je op zoek bent naar professionele begeleiding voor autisme in Stadskanaal, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze autisme coaching is gericht op het ondersteunen van mensen met autisme en hun families. Wij helpen hen om beter om te gaan met de uitdagingen die deze stoornis met zich meebrengt.

Doel Autisme Coaching Stadskanaal

Het doel van onze autisme coaching is om mensen met autisme te helpen hun volledige potentieel te bereiken. We willen hen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om om te gaan met de moeilijkheden die ze kunnen tegenkomen in het dagelijks leven. Onze coaching is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van communicatie en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Waarom Autisme Coaching Stadskanaal

Autisme kan een uitdaging zijn voor mensen die er last van hebben, maar ook voor hun families en vrienden. Onze coaching kan helpen om deze uitdagingen beter aan te gaan. Wij bieden professionele ondersteuning en begeleiding om mensen met autisme te helpen zich te ontwikkelen en hun leven te verbeteren. Onze ervaren coaches kunnen u helpen om uw doelen te bereiken en u te ondersteunen bij de uitdagingen die u tegenkomt.

Voor Wie is Autisme Coaching Stadskanaal

Onze autisme coaching is bedoeld voor mensen van alle leeftijden met autisme, en hun families. We bieden ondersteuning aan mensen met autisme die hun vaardigheden willen verbeteren en hun leven willen verbeteren. We werken samen met u om uw doelen te identificeren en u te helpen deze te bereiken.

Wat zijn de specifieke vaardigheden die kunnen worden aangeleerd door autisme coaching?​

Autisme coaching kan een breed scala aan vaardigheden aanleren, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon met autisme. Enkele voorbeelden van vaardigheden die kunnen worden aangeleerd zijn:

  • Aangeven van grenzen
  • Omgaan met overweldigende situaties
  • Ontwikkelen van sociale vaardigheden
  • Communicatievaardigheden verbeteren
  • Zelfzorg-vaardigheden ontwikkelen
  • Structuur aanbrengen in dagelijkse routine

Wat zijn de voordelen van een autisme coach?

Autisme Coaching biedt talloze voordelen voor mensen met autisme en hun naasten. Ten eerste kan het helpen bij het begrijpen van de diagnose en het bieden van begeleiding bij het omgaan met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de autisme coach kan helpen om een dagelijkse routine te creëren die past bij de behoeften van de persoon met autisme, of dat de coach kan helpen om nieuwe communicatietechnieken te leren die helpen bij het verminderen van stress en angst.

Een ander voordeel van autisme coaching is dat het kan helpen bij het verbeteren van relaties. Familieleden en vrienden van mensen met autisme kunnen soms moeite hebben met het begrijpen van de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Zo kan het voor de persoon met autisme moeilijk zijn om te communiceren wat zij nodig hebben of wat hun zorgen zijn. Onze autisme coach in Stadskanaal kan helpen bij het verbeteren van deze relaties door te helpen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, het uitleggen van de specifieke uitdagingen die autisme met zich meebrengt en het bieden van praktische oplossingen voor dagelijkse situaties.

Vergoeding vanuit het PGB​

Vergoeding vanuit het PGB kan worden aangevraagd voor autisme coaching. De begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het bedrag dat wordt vergoed verschilt per gemeente.

Lees hoe je PGB kunt aanvragen voor coaching.

Hoe Begint een Autisme Coaching Traject in Stadskanaal

Als u geïnteresseerd bent in onze autisme coaching in Stadskanaal, neem dan contact met ons op. We zullen een kennismakingsgesprek met u hebben om uw behoeften en doelen te bespreken. Op basis van deze informatie stellen we een plan op voor uw coaching traject. We zullen samenwerken om uw doelen te bereiken en uw leven te verbeteren.

Wat is Onze Werkwijze voor Clienten in Stadskanaal

Onze werkwijze is gebaseerd op een persoonlijke en professionele benadering. We beginnen met het leren kennen van u en uw situatie, om te begrijpen wat u nodig heeft. We stellen dan een plan op voor uw coaching traject en werken samen om uw doelen te bereiken. Onze coaches zijn ervaren en opgeleid om u de ondersteuning en begeleiding te bieden die u nodig heeft.

Wat is het Verschil tussen een Standaard Coach en een Gespecialiseerde Autisme Coach

Het verschil tussen een standaard coach en een gespecialiseerde autisme coach is dat een gespecialiseerde autisme coach is getraind om mensen met autisme te coachen. Ze hebben kennis van autisme en begrijpen de unieke uitdagingen die mensen met autisme kunnen hebben. Dit stelt hen in staat om hun coaching te richten op specifieke behoeften en doelen van mensen met autisme.

 

Meer informatie over autisme coaching in Stadskanaal?

Autisme kan uitdagingen met zich meebrengen voor de persoon met autisme en hun naasten. Autisme coaching van Talebi in Stadskanaal kan helpen om beter te begrijpen en te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Het biedt talloze voordelen, waaronder het begrijpen van de diagnose, het bieden van begeleiding bij dagelijkse uitdagingen, en het verbeteren van relaties. Neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.