Autisme Coaching

Elk coachingtraject is maatwerk, want iedere persoon is anders. Samen bekijken we wat jouw wensen en persoonlijke uitdagingen zijn.

Voor vragen:

Meer grip op je leven?

Laat je gegevens achter voor een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*Gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Elke persoon met autisme is uniek en heeft verschillende behoeften als het gaat om het begrijpen en navigeren van de wereld om hen heen. Persoonlijke autisme coaching is een specifieke vorm van autisme begeleiding door een autisme specialist die gericht is op het ondersteunen van individuen met autisme. De autismecoach biedt hulp bij autisme voor met name het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om het dagelijks leven te verbeteren.

Wat is persoonlijke autisme coaching?

Persoonlijke autisme coaching is een vorm van begeleiding door een autisme specialist die gericht is op mensen met autisme. Het doel van de autisme coach is om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om je dagelijks leven te verbeteren. Dit is geen therapie, maar hulp bij autisme door het aanleren van praktische vaardigheden om het functioneren te verbeteren.

Hoe werkt een persoonlijke autismecoach?

Als persoonlijke autisme coach werk ik een-op-een met de persoon met ASS om de individuele behoeften te begrijpen en een plan op te stellen om te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en strategieën die nodig kunnen zijn. Met meer dan 13 jaar ervaring ben ik specialist in het begeleiden van mensen met autisme. Ik kan je helpen bij het aanleren van vaardigheden zoals het aangeven van grenzen, het omgaan met overweldigende situaties en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Het doel is om je te begeleiden bij autisme zodat jij je volledige potentieel kunt bereiken en meer zelfvertrouwen krijgt in je dagelijks leven. Veel voorkomende zaken waar we mee te maken krijgen zijn:

 • Nieuwe diagnose, “hoe nu verder?”
 • Vraagstukken rondom communicatie
 • Angst en depressie
 • Ouderbegeleiding en gezinsdynamiek
 • Persoonlijke groei
 • Vragen rondom hulpmiddelen
 • School of werk gerelateerde vraagstukken

Voor specifieke hulpvragen binnen de relatie bieden we naast individuele autisme coaching ook specialistische Autisme (ASS) Relatiecoaching

Wat zijn de specifieke vaardigheden die de autismecoach je leert?

De autisme begeleider kan je een breed scala aan vaardigheden aanleren, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon met autisme. Enkele voorbeelden van vaardigheden die kunnen worden aangeleerd zijn:

 • Aangeven van grenzen
 • Omgaan met overweldigende situaties
 • Ontwikkelen van sociale vaardigheden
 • Communicatievaardigheden verbeteren
 • Zelfzorg-vaardigheden ontwikkelen
 • Structuur aanbrengen in dagelijkse routine
De stappen van adhd en add coaching van Talebi uitgebeeld

Autisme coaching vergoeden vanuit het PGB

Vergoeding vanuit het PGB kan worden aangevraagd voor autisme coaching. De autisme begeleiding kan (deels) worden vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het bedrag dat wordt vergoed verschilt per gemeente.

Lees hoe je PGB kunt aanvragen voor coaching.

Wat zijn de voordelen van autisme begeleiding?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een autisme coach.

 • Ten eerste kan een autismecoach helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën die hen kunnen helpen bij het navigeren van de wereld om hen heen. Deze vaardigheden kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van communicatie en sociale interacties. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verbeterde kwaliteit van leven en meer zelfvertrouwen.
 • Ten tweede kan persoonlijke autisme coaching de persoonlijke groei van een individu met autisme bevorderen. Door te leren omgaan met uitdagingen en hindernissen in het dagelijks leven, kan een individu met autisme meer zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen. Dit kan hen helpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen en bij het ontwikkelen van meer zelfbewustzijn en zelfacceptatie.
 • Ten derde kan persoonlijke autisme coaching ook leiden tot een betere gezondheid en welzijn. Wanneer individuen met autisme beter in staat zijn om hun dagelijks leven te navigeren, kan dit stress en angst verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere slaap en een verbeterde algehele gezondheid.
 

Stuur ons een berichtje

Autisme coaching is een waardevolle tool die hulp biedt bij autisme voor individuen met die op zoek zijn naar manieren om hun dagelijkse leven te verbeteren. Het kan hen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om uitdagingen aan te gaan, hun persoonlijke groei te bevorderen en hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in persoonlijke autisme begeleiding, neem dan vrijblijvend contact op. Samen kunnen we werken aan het ontwikkelen van een plan dat past bij je unieke behoeften en doelen.

Specialistische begeleiding bij ADHD, ADD en Autisme(ASS)

Met meer dan 13 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van jongeren en volwassenen met ADHD, ADD en ASS begrijp ik  welke impact het kan hebben op alle levensgebieden.

"Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je hetzelfde resultaat dat je altijd hebt gekregen"


Daarom doe ik het graag anders!
Individuele coaching op maat

Plan een vrijblijvend gesprek

Wil je meer grip krijgen op jouw AD(H)D of ASS. Laat dan een berichtje achter zodat we samen kunnen kijken waar je tegenaan loopt en wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen.

Open chat
Stel een vraag
Stel gerust een vraag als je er niet uit komt.